Belföld

Balhé volt az egyik székesfehérvári szórakozóhelyen

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság és más bűncselekmény miatt indítványozta a letartóztatását a Székesfehérvári Járási Ügyészség annak a férfinak, aki lefejelt és arcon ütött egy kiskorút az egyik helyi szórakozóhelyen.

A pultos és az egyik kiskorú felszólította az ittasan kötekedő férfit a szórakozóhely elhagyására. A gyanúsított azonban ennek nem tett eleget és lefejelte, valamint arcon ütötte a kamaszt. Az agresszív férfi a szórakozóhely előtt tovább folytatta a garázda magatartást, támadólag lépett fel az őt visszatartókkal szemben, majd elővett egy öt centiméter hosszú zsebkést, és azzal több alkalommal a másik kiskorú nyaka felé szúrt, aki azonban a támadás elől kitért.

A bántalmazás során egyik kiskorú sem szenvedett sérülést, azonban az elkövetés módja, körülményei, a támadott testtájék alapján a súlyos személyi sérülés kialakulásának reális veszélye fennállt. A gyanúsított kihívó, közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, vagy riadalmat keltsen.

A gyanúsított büntetett előéletű, cselekményét a hasonló bűncselekmény miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaidejének hatálya alatt állva követte el, így a bűnismétlés reális veszélye fennáll. Az ügyben eljáró nyomozási bíró egyetértett az ügyészi indítvánnyal és elrendelte a férfi letartóztatását.

Kiemelt kép: police.hu/illusztráció

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik