Belföld

Farkas András: 70 ezer forint alatti nyugdíjat kap 70-75 ezer ember

Ahogyan korábban az Mfor.hu híre alapján beszámoltunk róla: novemberben 2,6 millió ember részesül visszamenőleges nyugdíjemelésben, amelynek átlagos, egyszeri összege 20 ezer forint.

Farkas András nyugdíjszakértő az ATV Start című műsorában azt mondta:

Ez a beépülő nyugdíjemelésnek az összege, csak mivel januártól októberig eltelik 10 hónap, ezért a 10 hónapra vonatkozó emelést egyben odaadják, de a novemberi nyugdíj már emelt összegben fog érkezni.

A nyugdíjszakértő elmondása szerint a januári nyugdíjemelést, ami 2,8 százalék volt, az új adat, ami a nyugdíjas fogyasztói árindex növelését mutatja, ez a 4,3 százalék, 1,5 százalékkal magasabb, mint a januári emelés mértéke.

Farkas nagy hibának tartja a nyugdíjemelésben azt, hogy akinek alacsony a nyugdíja, néhány száz forintot kap, míg a magasabb nyugdíjjal rendelkezők akár több tízezer forintot.

70 ezer forint alatti nyugdíjat kap körülbelül 70-75 ezer ember. Igaz, hogy ezek között olyan ember is van, akik több országból szereztek nyugdíjjogosultságot, és az Európai Unió megállapítási procedúrája alapján Magyarországon csak résznyugdíjat kap

– folytatta Farkas.

Kiemelt kép: Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik