Belföld koronavírus

Koronavírusos lett egy diák, a tisztiorvos szerint a tanárai alacsony kockázatú kontaktok

A Pedagógusok Demokratikus Szervezetéhez (PDSZ) érkezett dokumentumok, információk szerint egy szakképzési centrumhoz tartozó középiskola szeptember 8-án értesült arról, hogy az egyik osztályba járó diák PCR-vizsgálata pozitív lett. Az iskola vezetése jelezte a helyzetet a hatóságoknak, akik kivizsgálták az esetet. Ezt követően úgy döntöttek, hogy a teljes, 21 fős osztály szoros kontaktnak minősül, így elrendelték a diákok azonnali karanténját, járványügyi megfigyelésüket. Nem csak a diákokat, de az érintett családját is szoros kontaktnak minősítették, így számukra is előírták a karantént.

A PDSZ-hez került tisztiorvosi levél úgy fogalmaz:

Az intézmény vezetőjével folytatott egyeztetést követően megállapításra került, hogy a pozitív tanulót oktató pedagógusok az aktuális eljárásrend alapján, jelen ügyben alacsony kockázatú kontaktoknak minősülnek, önmegfigyelést végeznek.

A PDSZ szerint ez az eset azt mutatja, hogy

szükség van az országos gyermekmegőrzőre, a pedagógusok most egy könnyebben beáldozható kategóriába kerülnek.

Úgy fogalmaznak: ebben az esetben már a levél tartalmából is világos, hogy ha az érintett intézmény valamelyik pedagógusa vagy dolgozója megbetegszik, annak 100 százalékos táppénz jár a betegsége idejére, ugyanis bizonyítható, hogy az intézményben kapták el a megbetegedést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik