Belföld

Huszonhat embert zsúfolt a furgonjába egy szlovák férfi az M1-esen

Huszonhat embert, köztük nőket és gyerekeket zsúfolt a furgonjába az szlovák embercsempész, akit egy négymegyés akció keretében fogtak el  az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

A szlovák rendszámú kisteherautóban 10 férfi, 6 nő és 10 gyermek tartózkodott, akik magukat szír állampolgárnak vallották. A kisteherautónak előfutója volt egy szlovák honosságú kocsi is, amelynek szlovák sofőrjével szemben szintén intézkedtek a rendőrök.

A migránsok személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a sofőrökkel együtt  előállítják őket. Az illegális határátlépőket a meghallgatásuk után visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetőkkel szemben pedig embercsempészés  elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás.

Hasonlóan durva eset történt a csanádpalotai határátkelőhelyen is, ahol 29 embert zsúfolt a teherautójába egy román embercsempész. A külföldiek mindegyike török állampolgárnak vallotta magát, és megbújva próbált meg bejutni az országba. A sofőrrel és az illegális migránsokkal szemben a további eljárást a román határőrizeti szerv folytatja le

Az embercsempészés alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik