Belföld

„Egy ilyen emberre nincs szüksége a társadalomnak” – mondta a megölt soroksári futónő férje

Kedden az áldozat édesanyjának, és férjének meghallgatásával folytatódott a Fővárosi Törvényszéken annak a 42 éves férfinak a büntetőpere, akit azzal vádolnak, hogy hét évvel ezelőtt a Soroksári úton megerőszakolta és megölte Gyurik Krisztinát.

A hatóságok öt évig nem találták a bűncselekmény elkövetőjét. Áttörés két évvel ezelőtt történt, amikor laboratóriumi vizsgálatok egyezést mutattak az évek óta börtönben lévő R. Szilveszter DNS-mintája és a helyszínen talált anyagmaradványok között. A férfi eleinte azzal védekezett, hogy látta, amikor a futónőt egy másik férfi bántalmazza. Azt állította, úgy került a helyszínre a DNS-e, hogy megpróbálta megvédeni a nőt, és közben megsérült. Ezt azonban cáfolta a genetikai szakértői vélemény. Az áldozat combján és különböző testrészein ugyanis kizárólag R. Szilveszter genetikai profilja volt kimutatható.

Az ügyész életfogytig tartó fegyházat kért tavaly ősszel R. Szilveszterre aljas indokból elkövetett emberölés, szexuális erőszak és kifosztás miatt azzal a kitétellel, hogy feltételes szabadlábra bocsátásának időpontja legkorábban 30 év múlva lehet.

Ehhez azonban az egyedülálló férfinak már az előkészítő ülésen beismerő vallomást kellett volna tennie. Az asztalos szakmát tanuló R. Szilveszter azonban nem kötött alkut az ügyészséggel. És bár korábban a férfi ügyvédje azt mondta, hogy R. Szilveszter a későbbiekben valószínűleg beszélni fog arról, hogyan került hozzá az áldozat telefonja, most mégis meggondolta magát. Ahogy a korábbi tárgyalásokon úgy ezúttal is megtagadta a vallomást.

Az áldozat édesanyja, Gyurik Sándorné a mai tárgyaláson megismételte, amit korábban elmondott, hogy R. Szilveszter nemcsak a lányát, de őt és családját is megölte azon a szörnyű napon. Az áldozat férje, Kardos Lajos telefonon nyilatkozott lapunknak a tárgyalás után, ahol a korábbi vallomásait ismertették.

Nagyon felkavart lelkileg a mai nap. Direkt kértem, hogy távmeghallgatással hallgassanak meg, hogy ne kelljen találkoznom ezzel az emberrel. Remélem, hogy életfogytiglant kap. Semmi szükség nincs ugyanis arra, hogy ez a korábban tizenháromszor büntetett férfi, ez a  gyilkos visszakerüljön az emberek közé. Egy ilyen emberre nincs szüksége a társadalomnak

– mondta lapunknak Kardos Lajos.

Kiemelt kép: 24.hu

„Nemcsak a lányunkat, bennünket is megölt”
Az ügyész életfogytiglant kért a soroksári futónő feltételezett gyilkosára, aki mosolygott és flegmán válaszolt a kérdésekre a bíróságon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik