Belföld koronavírus

Három diák koronavírusos Kapuváron, mégse rendeltek el szünetet

Három diáknak pozitív lett a koronavírus tesztje a kapuvári Páli Szent Vince Iskolaközpontban, a kontaktkutatás eredményeként az intézmény 90 diákja és 13 tanára került járványügyi megfigyelés alá, ők nem hagyhatják el az otthonaikat, írja a Kisalföld.

Bíró Péter iskolaigazgató a lap megkeresésére közölte, a három diák három különböző osztályba jár, egyikük alsós, másikuk felsős, illetve van közük egy gimnazista.

Rögtön elkezdődött a kontaktkutatás, hogy kik azok a tanulók és pedagógusok, akikkel kapcsolatba kerültek. A nyelvi csoportbontás miatt a párhuzamos osztályban tanulókkal is találkoztak, így összességében 90 diák és 13 pedagógus került járványügyi megfigyelés alá, ők nem hagyhatják el az otthonukat. A Minisztérium és Operatív Törzs álláspontja szerint jelenleg nem rendelnek el szünetet, első körben kiemelik azokat, akikkel kontaktusba kerültek

– magyarázta.

Hozzátette, a karanténba küldött diákokat és tanárokat a héten tesztelik őket. Felkészültek arra az eshetőségre, hogy szükség esetén digitális oktatásra állnak át.

Az intézményt 100 óvodás, valamint 730 általános iskolás és gimnazista látogatja, a tanári kart 74 pedagógus alkotja.

Maruzsa: újabb öt oktatási intézményben rendeltek el szünetet
Az államtitkár szerint egy teljes tanévet nem lehet digitális munkarendben levezényelni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik