Belföld koronavírus

Koronavírus miatt bezár az összes tótkomlósi oktatási intézmény

A hétvégén elkészült koronavírus-tesztek alapján kiderült, hogy az alig ötezer lakosú Tótkomlóson újabb öt ember kapta el a betegséget – közölte Facebook-oldalán Zsura Zoltán polgármester.

A városvezető közölte, hogy Békés Megyei Kormányhivatalból értesítették a kellemetlen fejleményről a tótkomlósi önkormányzatot. Ezt követően a területileg illetékes Népegészségügyi Szolgálat vezetőjével azt a döntést hozták, hogy a már napokkal ezelőtt a bezárt óvoda mellett hétfőre tanítási szünetet rendelnek el a helyi Jankó János Általános Iskola és Gimnáziumban, valamint a Kéttanítási Nyelvű Általános Iskolában.

Keddtől pedig Tótkomlós két általános iskolájában és egy gimnáziumában indul az online oktatás. Az intézkedés oka, hogy a pedagógusok járványügyi felügyelet alá kerültek, így nincs, aki frontálisan tanítana, és a gyerekeket felügyelné.

Zsura a Magyar Narancsnak elmondta, a vasárnap délutáni állapot szerint Tótkomlóson hat koronavírussal fertőzött ember él. Néhány nappal ezelőtt az egész országban csak négy oktatási intézmény volt zárva koronavírus miatt, mostantól csak Tótkomlóson már három.

Kiemelt kép: Jankó János Általános Iskola és Gimnázium (MTI / Rosta Tibor)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik