Belföld

Szél Bernadettet 250 ezer forintra bírságolták a dudálós tüntetések miatt

Levelet kaptam: 250 ezer forint bírságot szabott ki rám az I. kerületi rendőrkapitányság a dudálós tiltakozásaink miatt – közölte Szél Bernadett kedden Facebook-oldalán. A független képviselő „bűnei” a következők:

  • háromrendbeli veszélyhelyzetre meghatározott magatartási szabályok megszegése,
  • egyrendbeli közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése,
  • négyrendbeli gyülekezési joggal visszaélés szabálysértések elkövetése.

Szél a posztban többek közt azt írta:

Abban nincs meglepő, hogy tartják magukat ahhoz, hogy a véleménynyilvánításunk a gyülekezés klasszikus esete volt — ami nyilvánvalóan nem igaz. Én is tartom azt, hogy a tiltakozásunk messzemenőkig figyelembe vette a vírushelyzetet, teljesen felelős és szabálykövető módon fejeztük ki a véleményünket a kormány felelőtlen kórházkiürítéseivel kapcsolatban.

A képviselő által kikért adatok szerint az öt alkalom során 106 ember ellen indítottak szabálysértési eljárást és első fokon 13,6 millió forintnyi bírságot szabtak ki.

Akkora volt a rendőri készültség, hogy a május 4-i tiltakozáson konkrétan majdnem minden tiltakozóra jutott egy rendőr: ekkor a helyszínen intézkedő 45 rendőr 49 fővel szemben indított szabálysértési eljárást, és átlag 161 500 forintnyi bírságot szabott ki

– jegyezte meg.

Szél hangsúlyozta, „tőle egyetlen fillért sem fognak látni”, ha nincs más lehetőség, akkor ledolgozza a 300 óra közérdekű munkát.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik