Belföld

Több mint ötmillió lehet a büntetés, Hadházyék felhagynak a dudálós tüntetésekkel

Pintér Sándor nem válaszolt Hadházy Ákosnak arra a kérdésére, hogy az elmúlt öt évben hány lakodalmas menetben dudáló autóst büntettek meg. A független képviselő azért kérdezte erről a belügyminisztert, mert az utóbbi hetekben a rendőrök rendszeres megbüntették azokat az autós tüntetőket, akik a Lánchídnál dudálással fejezték ki tiltakozásukat a kormány intézkedéseivel szemben.

Hadházy a Facebookon azt írja, bár még még nem kapta meg mindenki a határozatot, de becsléseik szerint a büntetések együttvéve meghaladják majd az ötmillió forintot.

Jóval durvábban büntetnek Pintér emberei, mint arra számítottunk és amit a józan ész diktálna

– fogalmaz a képviselő, hozzátéve, hogy az adományokból már majdnem összejött az fenti összeg fele, több ilyen demonstárciót azonban nem terveznek a jövőben.

„Az igazság az, hogy nem érezném helyesnek, ha úgy kérnék embereket újabb véleménynyilvánításra, ha nem tudnám biztosan, hogy segíteni tudunk majd az esetleges törvénytelen büntetések kifizetésében. Ezért fordulok Önökhöz segítségért: bízunk benne, hogy a jogi út végén a bíróság eltörli ezeket a büntetéseket, de ha mégsem így történne, nem hagyhatjuk magára a megbírságolt embereket. Azt viszont megígérhetem, hogy – ha más módon is, mint a kürtölés – nem fogunk hallgatni. Aki azt hiszi, hogy a parlamentben elmondott szónoklatokkal bármiben is megállíthatja Orbánt, az iszonyatosan nagyot téved” – írja Hadházy.

Kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik