Belföld

Gárdonyban eladják a szabadstrand egy részét

A gárdonyi képviselő-testület szerdai rendkívüli ülésén megszavazta, hogy eladnak egy a szabadstrandon található 800 plusz 1200 négyzetméteres területet – írja a Magyar Hang, hozzátéve, hogy helyi civilek már korábban tiltakoztak a Velencei-tó partjának beépítése ellen, és egy csaknem ötezer aláírást tartalmazó petíciót adtak át Tóth István fideszes polgármesternek.

Civilek demonstráltak a Velencei-tóért, petíciót kapott a polgármester
A gárdonyi önkormányzathoz vonultak a helyiek.

A cikk szerint Tóth hétfőn a jövő hétre ígérte, hogy találkozik a civilekkel, ugyanakkor szerdára rendkívüli testületi ülést hívott össze. Eötvös Pál ellenzéki önkormányzati képviselő a lapnak azt mondta, az egyebek napirendi pont alatt szavaztatták meg a polgármester által csak resztliként emlegetett terület eladását, amiből 800 négyzetméter a szabadstrand területe és 1200 négyzetméter az odavezető út. Mivel a képviselő-testület elfogadta az előterjesztést, a strand e része magánkézbe kerül.

Ezzel kapcsolatban Eötvös Pál megjegyezte, a városnak kifejezetten jók az anyagi körülményei, ötmilliárd forint a költségvetésük, a terület eladását tehát pénzügyi nehézségek nem indokolják.

Kiemelt kép: MTI/Vasvári Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik