Belföld

Civilek demonstráltak a Velencei-tóért, petíciót kapott a polgármester

Helyiek tartottak demonstrációt a Velencei-tó állapotának megőrzése érdekében a gárdonyi polgármesteri hivatal előtt, a hétfő délutáni esemény egy petíció átadásával zárult, amelyet Tóth István polgármester át is vett – ez derül ki abból a videóból, amit az ahang elnevezésű civil csoport küldött el lapunknak.

Itt vagyunk mi is a Velencei-tónál, a 'Gárdony szabad és tiszta partjáért' című petíció átadásán, ahol helyi civilek a polgármester kezébe próbálják eljuttatni a több mint 4 ezer támogató aláírást. Kövessétek élőben, hogy mi történik!

Közzétette: aHang – 2020. augusztus 17., hétfő

A demonstrációt azért hívták össze, mert a lakosok valódi, érdemi párbeszéd megkezdésére kérték fel a polgármestert a Velencei-tó beépítésével, illetve az ott élők jogosultságaival kapcsolatban. A helyiek lényegében a tó beépítése és kisajátítása ellen emelték fel a szavukat.

A petícióban azt írták:

Kérjük, hogy Gárdony fejlesztési tervében, mindennapos döntéseikben, gondolkodásukban, kommunikációjukban tartsák szem előtt az itt lakók, az itt nyaralóval rendelkezők, és az itt pihenők érdekeit!

Ne a gazdasági érdekek legyenek az elsők, hanem az, hogy Gárdony és az egész Velencei-tó egy környezetbarát, fenntartható, élhető és mindenki számára szuper hely legyen!

Szükség van a szabad partszakaszokra, a zöld területekre, a fizetés nélkül elérhető vízpartra, a szemetesekre, nyilvános illemhelyekre, megfelelő fürdő területekre a háziállattal és a háziállat nélkül érkező vendégek számára is.

A szabadstrandok mellett a petícióban a helyiek több szemetest, a helyi horgászhagyományok tiszteletét kérik, valamint azt, hogy „a fizetős strandokon biztosítsák a szabad bejárást a korábbi rendnek megfelelően 18 órától kezdődően, és ne zárják le a fizetős strandok partjait a közösség elől éjszakára.”

Kiemelt kép: Bielik István /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik