Belföld

A WC-be menekült a Blikk elől az elítélt polgármester

Öt év börtön kapott, mert családtagjának követelt egy beruházást.

Két éve az RTL Híradója számolt be róla, hogy bíróság elé állítják Tállya polgármesterét, mert egy külföldi vállalkozó borüzemét is a nevelt fia cégével akarta felépíttetni. Az ügyészség akkor azt kérte, 5 év letöltendő börtönt kapjon. A Blikk most azt írja, a múlt hónapban a Debreceni Ítélőtábla jogerősen éppen ennyire ítélte hivatali visszaélésekért és a hatóság félrevezetéséért.

Osika Józsefről korábban mi is megírtuk, hogy legutóbb ellenjelölt híján, 100 százalékkal nyerte a választást. Most a jogerős ítélet után lemondott, a Blikk mégis a volt hivatalában érte utol. Nem volt bőbeszédű.

Hogy miért kell börtönbe vonulnom? Nem árulom el.

Csak ennyit közölt, majd bemenekült a hivatal vécéjébe, magára zárta az ajtót.

Ennél jóval közlékenyebb volt feljelentője, a Trifecta Wines Kft. ügyvezető igazgatója. Azt mondta, szőlészetet, borászatot, szállodát akartak üzemeltetni, amit a falu első embere meg akart akadályozni, mert nevelt fiával csak alvállalkozóként számoltak. A bíróság igazságos ítéletet hozott, a beruházás az év végéig elkészül – tette hozzá az ügyvezető.

A hír megosztotta a falut, volt aki egyetértett a döntéssel, más túl súlyosnak találta. A bíróság indoklása szerint a megállapított bűncselekmény büntetési tétele 5-10 év közötti, azért lett az alsó határ, mert nem valósult meg anyagi haszonszerzés.

Hétfőn az állami hírügynökség beszámolója szerint egyébként Gulyás Gergely is Tállyán járt. A miniszter egy világörökségi szakmai konferencián éppen azt hangsúlyozta, hogy a hagyományok őrzése, a gazdaság fejlesztése az egyik legfőbb állami feladat, de mindenkinek magának kell felépítenie üzletét.

Kiemelt kép: rtl.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik