Belföld

Kiosztotta a polgármestert, majd elénekelte a szószékről az Internacionálét a balatonalmádi katolikus templomban

Káplán György nyugdíjas énekművész emlékezetessé tette a mise utáni perceket a balatonalmádi katolikus templomban. A Veszpresszó cikke szerint Káplán a szószékről előbb kiosztotta a helyi képviselő-testületet, majd elénekelte az Internacionálét. Minderről videó is készült.

A Veszpresszó úgy tudja, az ügy előzménye, hogy Balatonalmádi korábbi plébánosát, Szabó János atyát áthelyezték a városból, és a helyét Szijártó László atya vette át. A város képviselő-testületéhez benyújtottak egy előterjesztést, amelyben díszpolgári cím adományozását kérték a távozó János atyának, de  nem kapott többséget az előterjesztés. Káplán György ezért rágott be a képviselőkre, és ezért tiltakozott ilyen sajátos módon a döntés ellen.

Kepli Lajos polgármester az Almádia – fórum Balatonalmádiért nevű oldalon írta le véleményét az esetről:

Kedves László Atya! Biztosíthatom afelől, hogy a városvezetés és a katolikus egyház közé ilyen gyenge és méltatlan próbálkozásokkal nem lehet éket verni. Kapcsolatunk erős és töretlen! Akinek Szent István ünnepéről az Internacionálé jut eszébe egy katolikus templom szószékén, miközben gyűlöletet szít a város számára nem tetsző vezetői ellen, annak nincs helye városunk közéletében. Bízunk benne, hogy a kufárok újfent kiűzetnek a templomból.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!