Belföld

Érdi tömegverekedés: újabb három gyanúsítottat fogtak el – videó

A rendőrség újabb három férfit azonosított és fogott el a 2020. július 30-án este történt érdi tömegverekedés résztvevőjeként. A péntek hajnali akcióban Enyingen és Siófokon a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködésével két férfit kaptak el, akiket csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítanak.

B. Krisztófer 21 éves enyingi és R. István 35 éves siófoki lakosokat a rendőrök kihallgatták, majd őrizetbe vették. Velük szemben a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le, egyben kezdeményezik letartóztatásukat. Pár órával később, a rendőrök Székesfehérváron elfogták F. András 28 éves enyingi lakost, akit szintén csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésével gyanúsítanak. A férfi kihallgatása megkezdődött.

Az eljárás jelenlegi adatai szerint – egyelőre pontosan nem ismert okból – konfliktus alakult ki egy enyingi és egy érdi nagycsalád tagjai között, akik távoli rokonságban állnak egymással. Az enyingi családból legalább 16 férfi megjelent egy érdi benzinkúton, hogy ott a másik család tagjaival erőszakosan rendezze a konfliktust. Mindkét család tagjai ütő-, szúró- és vágóeszközökkel felfegyverkezve mentek a helyszínre.

Az enyingi család tagjai négy kocsival beálltak a benzinkútra, majd az ötödik gépkocsi vezetője egy másik behajtón nagy sebességgel szintén odahajtott és szándékosan elütötte a másik család egyik tagját. A kocsi tolatás közben maga alá gyűrt egy másik férfit. Ezután a két család percekig verekedett, a magukkal vitt ütő- és szúróeszközöket is használták egymás ellen.

A konfliktus során az egyik gyanúsított egy hegyes eszközzel szívtájékon szúrta az egyik sértettet, aki meghalt. Rajta kívül a kölcsönös bántalmazás során a jelenlegi indítvány valamennyi gyanúsítottja megsérült.

Még mindig nem tért magához a halálos érdi tömegverekedés egyik sérültje
A másik életveszélyes sérülésekkel kórházba vitt férfinek stabil az állapota.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik