Belföld

Önvédelemre hivatkozik a Busai Attilát brutálisan összeverő egyik férfi – kiengedték a tetteseket

Letartóztatását indítványozta a Fővárosi Főügyészség annak a három budapesti férfinak, akiket azzal gyanúsítanak, hogy összeverték Busai Attilát, a Fradi korábbi futballistáját egy Fővám téri szórakozóhelyen. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a IX. kerületi ügyészség a bizonyítási eljárás megnehezítésének a veszélye miatt indítványozta a három gyanúsított letartóztatását.

Busaiék egy IX. kerületi étteremben szórakoztak, ahol szóváltásba keveredtek a felszolgálókkal és az étterem vezetőjével. A két férfi elhagyta a helyszínt, azonban az esti órákban visszatértek, és ismét szóváltás alakult ki köztük, valamint az étterem vezetője között. Az üzemeltető ekkor felhívta egy ismerősét, hogy segítsen ,,helyre tenni” a két hangoskodó férfit.

Az ismerős megjelent egy másik férfival együtt, és a társával együtt Busaiékra támadt. Az étterem vezetője is az egyik férfi felé rúgott egy alkalommal. Busainak több helyen is eltört az arccsontja, a társa pedig nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Busai az esettel kapcsolatban azt mondta, hogy nem tudja, mi lehetett a támadás indítéka, de arra gyanakszik, hogy valaki szándékosan küldte rá a verőembereket. A ferencvárosi rendőrök súlyos testi sértéssel és garázdasággal gyanúsították meg a 28 éves K. Albertet, a 29 éves R. Endrét és a 30 éves N. Ádámot a balhé után.

Értesüléseink szerint eltűntek a vendéglátóhely belső kamerafelvételei, és a három férfi közül egyik sem ismerte be a bűnösségét a gyanúsítotti kihallgatása során. Egyikük azzal védekezett hogy ő megpróbálta békésen rendezni a dolgokat, amikor a tulajdonos arra kérte őket, hogy tessékeljék ki a hangoskodó focistát a társával, Busaiék azonban rájuk támadtak.

Frissítünk 14:28!

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy az ügyben eljáró nyomozási bíró megállapította, hogy a gyanú megalapozott, azonban szabadlábra helyezte a három gyanúsítottat. Az ügyészség letartóztatásért fellebbezett.

Frissítünk 17:15!

A Fővárosi Törvényszék a későbbi közleményében azt közölte, hogy a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja mindhárom gyanúsított vonatkozásában fennáll. A személyi körülményeik azonban rendezettek és ezt a védőik iratokkal is alátámasztották. Hozzátették, a három gyanúsított végig együttműködő magatartást tanúsított a hatóságokkal a vizsgálat során. Azt írják, hogy a rendőrség lefoglalta a fellelhető bizonyítékokat, és kihallgatta a tanúkat és a gyanúsítottakat.

A bíróság megítélése szerint a közvetlenül a bűncselekmény elkövetése után készült rendőri jelentésben nem szerepelnek olyan tanúk, akik meghallgatásának
szükségessége a továbbiakban felmerülhet. És a cselekmény helyszínén és időpontjában jelenlévő alkalmazottakat tanúként meghallgatták, a bíróság a vallomásukban foglaltakat nem találta ellentétesnek a kamerafelvétel adataival. Azt írják, hogy a tanúvallomásokból, azok megszövegezéséből,tartalmából nem lehet olyan következtetést levonni, hogy a tanúkat vallomásuk megtételében befolyásolták volna. A tanúk részletesen beszámoltak a sértettek viselkedéséről, s részben terhelő
vallomást tettek a gyanúsítottakra.

Hozzátették: a esetleges ellentmondások tisztázása szembesítésekkel, folytatólagos kihallgatásokkal megtörténhet, s a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a gyanúsítottaknak nincs lehetőségük az eljárás érdemi befolyásolására. Mivel az ügyészi indítvány a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, ezt a bíróság nem találta indokoltnak, így elutasította azt.

 

Kiemelt kép: Koszticsák Szilárd /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik