Belföld

Nem tud ésszerű magyarázatot adni tettére a francia turistával végző belvárosi gyilkos

Továbbra sem tud ésszerű magyarázatot adni tettére az a külföldi férfi, aki megölt egy születésnapját ünneplő francia turistát a Károly-kertnél. A 26 éves brit-amerikai férfi február 8-án a kora reggeli órákban az V. kerület, Ferenczy István utcában – minden előzmény nélkül – mellkason szúrta a francia férfit, aki emiatt meghalt.

A BRFK példás gyorsasággal elfogta az emberöléssel gyanúsított férfit, aki beismerte bűnösségét a folytatólagos kihallgatása során. Cselekedetére azonban azóta sem adott ésszerű magyarázatot, tettét azzal indokolta, hogy „rossz napja volt”.

A gyilkossággal gyanúsított férfi ügyvédje a férfi előzetes kényszergyógykezelésének elrendelését kérte ügyfele bipoláris zavarára hivatkozva a bűncselekmény után, de a bíróság ezt elutasította, s az ügyészség indítványával egyezően azonnal le is tartóztatta a külföldi férfit.

Mivel továbbra is tartani lehet attól, hogy a férfi megpróbálná kivonni magát az eljárásból, vagy újabb szándékos bűncselekményt követne el, ezért a Fővárosi Főügyészség indítványozta a letartóztatásának további meghosszabbítását. A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája egyetértett az ügyészi indítvánnyal, és meghosszabbította a Károly-kertnél gyilkoló férfi letartóztatását.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik