Belföld

Próbaidőre ítélték, két hét múlva benyugatózva, részegen ütött el egy bringást

Súlyos testi sértést okozó ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztásának minősített bűntette miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a kecskeméti férfival szemben, aki miután elgázolt egy szabályosan közlekedő kerékpárost, megállás nélkül továbbhajtott, az út szélén magára hagyva őt.

A férfi két héttel azután, hogy őt a bíróság próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, tavaly június 22-én késő este alkohol és nyugtató hatása alatt közlekedett tehergépkocsijával Kecskeméten, a Vacsi közön. Vérében 3,6-3,76 ezrelék véralkohol koncentráció és nagy mennyiségű nyugtató volt. Ittassága és bódultsága miatt járművével áttért a menetirány szerinti jobb oldalon kialakított kerékpársávba és visszapillantó tükrével elsodorta az előtte, vele azonos irányba, kivilágított kerékpárján közlekedő nőt. Az úttestre zuhanó nő nyolc napon túl gyógyuló lapocka- és sorozat-bordatörést szenvedett. A balesetet követően a férfi megállás nélkül elhagyta a helyszínt.

Az ittas és bódult férfi amellett, hogy a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt nem ülhetett volna volán mögé, megszegte azt a KRESZ-szabályt is, amely szerint a balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművével azonnal megállni, a baleset folytán megsérült vagy veszélybe került személy részére segítséget nyújtani és az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni.

Az ügyészség végrehajtandó börtönt kért a férfira azzal. hogy tiltsák el a vezetéstől. Emellett az ügyészség kérte a korábbi, próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés utólagos végrehajtását is.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik