Belföld

Rá akarták gyújtani a kunyhót volt barátjukra az SMS üzenete miatt

Vádat emelt a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség azzal a férfival és társával szemben, akik bosszúból fel akarták gyújtani a volt barátjuk kunyhóját, hogy megleckéztessék.

Az elkövetők és a sértett korábban barátok voltak, de a közöttük lévő jó viszony 2018 őszén megromlott. A két férfi felháborodott a volt barátjuk egyik SMS üzenetén, ezért elhatározták, hogy rágyújtják az otthonát. A sértett az ártéri erdőben, fából, pozdorjából épített és fóliával borított ingatlanban lakott, amit körbekerített, és zárt is.

A férfiak magukhoz vettek egy doboz hígítót, majd a kunyhóhoz mentek éjjel biciklivel. Berúgták a kerítés kapuját, a hígítót pedig a kunyhó bejáratára locsolták, és elővették az öngyújtót, hogy meggyújtsák. A késői időpontra figyelemmel az elkövetők arra számítottak, hogy a volt barátjuk alszik, de észrevették, hogy fény szűrődik ki a viskóból.

Ekkor rángatni kezdték az ajtót, amit a sértett édesanyja kinyitott, és közölte, hogy a fia nincs otthon. A férfiak közölték, hogy „szerencséd van mama, hogy te vagy és nem a fiad, különben lángolna az egész bódé”.

A férfiak ezt követően az édesanyával felhívatták fiát azért, hogy menjen haza. A férfi értesítette a rendőrséget, míg a támadók magukhoz vettek egy baltát azért, hogy végezzenek vele. A rendőrök tetten érték az elkövetőket, majd előállították és őrizetbe vették őket.

A főügyészség emberölés előkészülete miatt emelt vádat a két férfi ellen.

Fotó: Illusztráció/Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik