Belföld

Beismerte tettét a volt párjára bontókalapáccsal lesújtó asszony

Életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat a Nógrád Megyei Főügyészség azzal negyvenhat éves nővel szemben, aki félholtra verte az élettársát egy kalapáccsal tavaly márciusban,

Az italozó életmódot folytató pár gyakran veszekedett egymással. A gyógyszerek és az alkohol hatása miatt a nő gyakran agresszíven tört-zúzott a lakásban. A pár 2017-ben szakított egymással, de a nő alkalmanként visszajárt a férfihez. Ilyenkor tettlegességig fajuló veszekedések voltak közöttük, melyeknek gyakran a rendőrség vetett végett.

Az ominózus nap a nő a férfinél italozott. A gyógyszerek és az alkohol hatására agresszív lett, vállánál lökdöste a férfit, aki kitessékelte a házból. A nő azonban nem ment el, hanem vascsővel és baltával a férfira támadt, aki egy vasvillával tartotta őt távol.

Amikor a férfi letette a vasvillát, a nő felkapott a hűtőszekrényről egy bontókalapácsot, és háromszor fejen ütötte a férfit, aki homlokcsonttörést szenvedett. A harmadik ütést követően a férfi elvesztette az eszméletét és a földre zuhant.

A Nógrád Megyei Főügyészség felfüggesztett börtönt kért a bűnösségét beismerő büntetlen előéletű nőre azzal, hogy kötelezzék a több mint 290 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik