Belföld

13 éves kislányt adtak el rokonai prostituáltnak

A hajdú-bihari rendőrök három férfit és egy nőt fogtak el.

Emberkereskedelemmel, szexuális erőszakkal, gyermekprostitúció kihasználával gyanúsítják őket. Egy 13 éves lány ellen követték el a súlyos bűncselekményeket. A police.hu szerint rendőrök februárban jutottak olyan információ birtokába, hogy Furtán egy 13 éves lányt két férfi szexuálisan bántalmazott.

Az ügy felderítése után gyanúsítottként kihallgattak két berettyóújfalui lakost. Nekik szexuális erőszak, valamint gyermekprostitúció kihasználása miatt kell felelniük, de közben  a sértett két rokona is a rendőrök látókörébe került.

A 41 éves nő, valamint a 22 éves férfi a két gyanúsítottól pénzt kért, hogy szexuális kapcsolatot létesíthessenek a gyermekkorú lánnyal.

A hajdú-bihari nyomozók a Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival, a zsákai és debreceni körzeti megbízottak közreműködésével kedden hajnalban egy összehangolt akcióban fogták el a kislány két rokonát.

Őket gyanúsítotti kihallgatásuk után bűnügyi őrizetbe vették, előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Ellenük a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberkereskedelem megalapozott gyanúja indult nyomozás.

Kiemelt kép: police.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik