Belföld

Elmegyógyintézetbe került a ceglédi férfi, aki gyilkossággal fenyegetőzött az autósok miatt

A Blikk információi szerint az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) került az a ceglédi férfi, aki gyilkossággal fenyegetőzött, mivel megelégelte, hogy a házával szemben lévő óvodához érkező szülők rendszeresen a portája elé parkolnak.

A lap szerint a férfi gyakorlatilag minden nap igyekezett elzavarni a háza előtt parkoló szülőket, amire ki-ki vérmérséklete szerint reagált. Egy idő után a férfinél betelt a pohár és problémájával egyenesen a körzet önkormányzati képviselőjét kerete meg. A Blikk szerint ettől kezdve nem is hagyott ki szinte egy fogadóórát sem, rendre kivárta a sorát, és trágár szavak kíséretében elpanaszolta az illetékesnek, hogy mit nehezményez. Mivel érdemben nem történt semmi, idén márciusban a férfi fenyegető üzenetet küldött a képviselőnek. Az e-mailben bocsánatkérést és 10 millió forintos fájdalomdíjat követelt, ellenkező esetben ölni fog – írta. Ugyanazt az üzenetet elküldte a helyi és a megyei rendőrségre is.

A férfit a rendőrök elfogták, ő pedig az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe  került, mert nem tudták kizárni, hogy elmeállapota kóros. Ha bebizonyosodik, valóban nem ép az elméje, büntetést sem kap majd tettéért, hanem amíg szükséges, az intézetben marad, ám onnan kijöhet majd.

Védencem senkit nem akart bántani, csupán rossz módját választotta az indulatai levezetésének. Ma már ő is tudja, hogy hibázott. Ő és a családja is nagyon megkönnyebbült, hogy sikerült a házon túladniuk, és így talán új életet kezdhetnek

– mondta lapnak a férfi jpgi képviselője, dr. Lichy József ügyvéd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik