Belföld

Tízmilliós parkolási megbízásokat kapott Kupper András volt cége Erzsébetvárosban

Csaknem 65 millió forintos megbízást kapott a csalás miatt elítélt Kupper András egykori cége Erzsébetvárostól — írta meg az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény alapján az Átlátszó.

Az önkormányzat tulajdonában lévő EVIN Zrt. áprilisban és májusban is kiírt egy közbeszerzést a kerületi parkolóautomatákkal kapcsolatos feladatokra. Mindkettőt a C-Ware Kft. nyerte, amelynek korábbi tulajdonosát, Kupper Andrást — szintén parkolással kapcsolatos ügyben — korábban nyolcvanezer rendbeli csalás miatt elítélte a bíróság. Kupper András, a hasonló nevű volt fideszes országgyűlési képviselő nagybátyja, mindkét politikai oldallal kiváló kapcsolatokat ápol, ahogyan erről korábban részletesen írtunk:

Beleszólt a titkosszolgálat a fővárosi parkolási biznisz alakításába
A Belügyminisztérium ex-államtitkára betársult a parkoló pápa mellé, pont akkor, amikor egy egészen új fejezet nyílhat meg a parkolási bizniszben. Nyerő pozíciójukat erősítheti az Alkotmányvédelmi Hivatal titkosított vizsgálata is.

A C-Ware Kft. nettó 20,5 millió forintért vállalta a pénzkazetták ürítését, azonban ennél jóval nagyobb megbízáshoz jutottak. Az önkormányzati tulajdonvan lévő cég ugyanis május 27-én kiírt egy hasonló parkolóautomatás tendert, amelyet szintén a C-Ware vitt el. A cég a parkolóautomaták zárbetét cseréjét nettó 11 millió forintért, az automaták üzemeltését és karbantartását pedig nettó 33 millióért vállalta. Az önkormányzat tulajdonában álló EVIN az erre vonatkozó szerződést is június 25-én írta alá a céggel, tehát a C-Ware két tender keretében összesen 64,5 millió forintért végez az erzsébetvárosi parkolóautomatákkal kapcsolatos feladatokat.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik