Belföld

Rendőrt fenyegetett egy Clark Ádám téri tüntető

Két rendbeli hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják a férfit.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomoz ügyében. Mint írták, 2020. május 18-án délután Budapesten, a Clark Ádám téri demonstráció rendőri biztosításának parancsnokát egy férfi labdával megrúgta.

Amikor a budapesti férfi észlelte a közeledő rendőröket, a kezében tartott bőrlabdát mellkasa magasságából a föld felé ejtette, majd földre érkezése előtt,

célzottan a rendőr alezredes irányába rúgta és azzal eltalálta a rendőrtiszt jobb felkarját.

A férfit a XIII. kerületi kapitányság, mint szabálysértési hatóság előzőleg, április 20-án fertőző betegség elleni védekezés elmulasztásáért 250 ezer forintra bírságolta. A férfi kérte személyes meghallgatását. Ezt az ügyben eljáró rendőr alezredes írásbeli vallomásra történő felhívással biztosította.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy június 17-én az általa használt e-mail címről elektronikus levelet küldött a rendőrtiszt hivatali e-mail címére. Ismét kérte a személyes meghallgatását, majd tegeződve rögzítette, hogy:

„…nem szeretnélek fenyegetni…de ha kijövök a börtönből….amire a szemétséged ítélt…akkor lehet megkereslek….” „Jobb lenne elengedni a hülyeséget…és a büntetést…”

A hatósági döntés megváltoztatása, a bírság elengedése érdekében tett fenyegető kijelentés alkalmas volt arra, hogy a jogszerűen eljáró hivatalos személyben komoly félelmet keltsen, ezzel akadályozva eljárását.

Az ügyészség két rendbeli hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki megtagadta a vallomástételt, de nem élt panasszal a gyanúsítás ellen.

106 embert büntettek meg a rendőrök a dudálós tüntetések miatt
Összesen 13,6 millió forint pénzbírságot szabtak ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik