Belföld

Mészáros Lőrinc üzlettársának tulajdonában van a luxusjachtokat birtokló máltai cég

A NER-elit köreiben népszerű jacht, a Lady MRD valódi tulajdonosát egy máltai offshore cég rejtette eddig, de egy pénzmosás elleni uniós direktívának köszönhetően az Átlátszó kiderítette, hogy

a 7 milliárd forint értékű Lady Mrd nevű luxusjacht tulajdonosa Szíjj László tiszakécskei nagyvállalkozó, a negyedik leggazdagabb magyar. A jachtot Szíjj mellett már Mészáros Lőrinc és családja is használta. 

Mészáros Lőrinc kedvenc magánrepülője odarepült Mészáros kedvenc jachtjához
Pénteken az Adriára repült a 17 milliárdos Bombardier, épp oda, ahova pár napja beérkezett a 6 milliárdos hajó is.

A lap által megismert adatok szerint az Artemy nevű hajó is az L&L Charter nevű máltai cég birtokában van, vagyis ez a Lady MRD-nél valamivel kisebb hajó is Szíjj László tulajdona.

Az Átlátszó és a 24.hu is többször beszámolt az OE-LEM lajstromjelű magánrepülőgép útjairól, melyek gyakran a Lady MRD és az Artemy jachtok közelében szálltak le. Utoljára június végén számoltunk be arról, hogy a 17 milliárd forint értékűre saccolt Bombardier magángéppel (amellyel Orbán Viktor is utazott már a fehérvári futballcsapat idegenbeli mérkőzésére) az elmúlt hónapokban nem repültek, többnyire Ausztriában állomásozott, nemrég azonban hosszabb szünet után Ferihegyről Rijekába ment a gép.

Mészáros Lőrinccel a fedélzetén leszállt Budapesten a 17 milliárdos magángép
Az oligarcha sofőrje középső ujját mutatta fotósunknak. A másik Londonból érkező magángép, amely Csányi Sándor cégéé, óvatosabb volt.

Az Átlátszó cikkéből az is kiderül, hogy a Szíjj cégének tulajdonában lévő Lady Mrd-ot jelenleg eladásra kínálják, 16 millió 900 ezer euróért.

kiemelt kép: Marjai János/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik