Belföld koronavírus

Gerendai: reménytelen az elit éttermek helyzete

A külföldi gasztroturisták és üzleti utazók nélkül teljesen reménytelen az elit éttermek helyzete — mondta a Világgazdaságnak Gerendai Károly, az első Michelin-csillagos étterem, a Costes és a Downtown Costes tulajdonosa.

A Costes őszig biztosan nem nyit ki, a Costes Downtown és a felette működő Prestige Hotel pedig ugyan a múlt héten már megnyílt, egyelőre a korábbi átlagos reggeli és ebédforgalom 10 százalékát hozzák. Vacsoraidőben ezért nem maradnak nyitva, egy újabb műszaknyi személyzetet nem akar fizetni a tulajdonos.

Gerendai Károly a lapnak úgy fogalmazott:

Égetjük a milliókat.

A Michelin-kalauz már érdeklődött a korábban ajánlott helyek tervezett nyitásának időpontjáról, hiszen csak a működő éttermeket tudják tesztelni és felkeresésre ajánlani. A hattagú Michelin-csillagos budapesti csapatból a Stand is kinyitott pár napja, de a Babel, a Borkonyha és a kétcsillagos Onyx nem.
Az utóbbitól épp a karantén alatt távozott a séf, és mint a Világgazdaság megtudta, a nyáron már biztosan nem is fognak kinyitni. Az Onyx tulajdonosai elkötelezettek a folytatás mellett, és már a pandémia előtt egy új koncepciót terveztek szeptembertől. Niszkács Anna, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. ügyvezető igazgatója a Világgazdaság kérdésére elmondta: a csapat felkészült a változásokra, a leállás miatt munka nélkül maradt személyzet egy része visszatérési szándéknyilatkozattal távozott.

Kiemelt kép: Csanádi Márton/24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik