Belföld

Elcsalta egy mentális beteg ingatlanjait

Az ügyészség indított pert az áldozat érdekében.

Csalás áldozata lett egy mentális betegségben szenvedő nő, akit évtizedek óta kezelnek is. A nő 2019 elején Budapest közelében stoppolt. Egy idegen férfi felvette, kérésére elvitte a pszichiátriai gondozóba. A férfi megvárta, hazavitte, kikérdezte. Számos dolgot megtudott a nőről, családi körülményeiről, ingatlanairól.

Útközben a pillanatnyi ismeretséget kihasználva rávette, kössön vele tartási szerződést. A nő lakására mentek a  személyi okmányaiért. A nő közölte élettársával, életjáradéki szerződést akar kötni, egyik ingatlanját átadja az alig ismert férfinak. Ez meghiúsult, élettársa az okiratokat nem adta oda.

A férfi még aznap egy budapesti plázában lévő kormányablakba vitte a nőt, hogy új lakcímkártyát, ideiglenes személyi igazolványt csináltasson neki. Utána különböző helyeken, éjszakába nyúlóan alkohollal itatta, majd a nő reggelig nála maradt. Másnap a férfi a sértettnek ismét szeszes italt adott, udvarolt neki, így a nő már azt képzelte, hogy a férfi felesége.

Ezek után a férfi elvitte a sértettet egy budapesti ügyvédi irodába, a nő aláírt két szerződést, melyekkel eladta, illetve elajándékozta a férfinek az ingatlanjait. Az adásvételi szerződés azt tartalmazta valótlanul, hogy a nő a vételárat már megkapta. A szerződéseket a földhivatalhoz benyújtották, a férfi tulajdonjogát bejegyezte.

A szerződések aláírásakor a sértett nem volt olyan állapotban, hogy képes lett volna belátni tette jogkövetkezményeit,  megfontolt döntést hozni. A Pest Megyei Főügyészség az ingatlanok visszaszerzéséért pert indított a Budapest Környéki Törvényszéken. Keresetében azt kérte a törvényszéktől, hogy rendelje el, hogy a földhivatal az elkövető tulajdonjogát törölje a tulajdoni lapokról és a sértett nőt jegyezze vissza tulajdonosként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik