Belföld

Vádat emeltek a 17 éves újpesti focista halálát okozó részeg sofőr ellen

Halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt emelt vádat a Budakörnyéki Járási Ügyészség az ellen a 27 éves férfi ellen, aki miatt meghalt az Újpest 17 éves futballistája 2018. április végén Veresegyházán. Molnár Emánuel Erik az autó hátsó ülésén utazott, amikor az ittas sofőr éjjel egy körül nagy sebességgel nekicsapódott egy pataknál lévő korlátnak. A sofőrnek semmi baja nem lett, a másik két utas pedig könnyebb sérüléseket szenvedett.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a sofőr beismerte a bűnösségét a kihallgatása során.

Kiderült az is, hogy a bűncselekményi határ háromszorosára tehető mennyiségű alkohol volt a fiatal járművezető szervezetében. Ráadásul a megengedett 50 km/h sebesség helyett 150-160 km/h sebességre gyorsította fel az autóját a tragédia előtt. A borús idő és a nedves úttest valamint az ittassága és az extrém módon eltúlzott sebesség miatt egy jobbra ívelő útszakaszon elveszítette az uralmát a jármű felett, és azzal az út mentén lévő korlátnak csapódott az utasaival.

A korlát fémcsöve az ütközés következtében átszakította az autó jobb hátsó ajtaját és áthatolt a hátul ülő fiatal focista törzsén is, aki azonnal meghalt. Az autó másik két utasa zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Molnár Emánuel Erik 2016-ban érkezett a Puskás Akadémiától Újpestre. Ebben a szezonban 26 mérkőzésen játszott a lila-fehéreknél, ezeken pedig nyolc gólt is szerzett.

Mély megrendüléssel tudatjuk minden sportbaráttal, hogy Akadémiánk U17-es játékosa, Molnár Emánuel Erik tragikus…

Közzétette: UTE Labdarúgó Akadémia – 2018. április 30., hétfő

Kiemelt kép: UTE Labdarúgó Akadémia/Facebook

Ajánlott videó

Olvasói sztorik