Belföld

Rágyújtotta a házat az exére és párjára, mert nem lakhattak ott a gyerekei

Minősített emberölés kísérlete miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség azzal a tiszakécskei nővel szemben, aki rágyújtotta a házat az alvó exére és új párjára tavaly szeptember közepén.

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre azt közölte, hogy a különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével vádolt asszony beismerte a bűnösségét a kihallgatása során.

Az emberöléssel vádolt nő tavaly nyáron tért haza a külföldi munkavégzésből. Ekkor a 39 éves exének már új kapcsolata lett, a férfi a közös tulajdonú házukban lakott a tíz évvel fiatalabb új párjával.

A viszonyuk ennek ellenére nem romlott meg, aminek köszönhetően szeptember 12-től a férfi és új élettársa ideiglenesen befogadták a nőt a házba, mert nem volt hova mennie. A nő mégis úgy érezte, hogy a volt élettársa ki akarja semmizni az új szerelmével, és el akarják venni a lakását. A cselekmény előtti napokban kábító hatású anyagot fogyasztott és zavartan viselkedett.

Az ominózus éjszaka a férfi nyugovóra tért az új barátnőjével, azonban a nő nem tudott elaludni és nyugtalanul viselkedett. Hajnali három körül meggyújtotta a kisszobában és a nappaliban lévő függönyöket, illetve a nappaliban lévő bútort. Ezt követően magához vette a korábban bőröndbe csomagolt személyes tárgyait és elhagyta a házat.

Az asszony egyenesen a Tiszakécskei Rendőrőrsre ment, ahol bejelentette, hogy rágyújtotta a házat volt élettársára és a férfi barátnőjére. A vádlott a tüzet azért gyújtotta, hogy a lakást elpusztítsa, hogy ha a gyermekei nem lakhatnak benne, akkor más se lakjon ott. Belenyugodott abba is, hogy a kínhalált halhatnak az alvó lakók.


Szerencsére a férfi felébredt arra, hogy a hálószoba melletti nappaliban tűz van. Felébresztette az alvó élettársát és mindketten az utcára menekültek. Azt hitték, hogy a nő még a lángoló épületben van, ezért visszamentek, hogy kimentsék a tűzből. Miután nem találták, újra kiszaladtak az utcára és egy arra közlekedőt kértek meg, hogy hívja a tűzoltókat.

A katasztrófavédelem a tüzet rövidesen eloltotta, a ház azonban lakhatatlanná vált. A cselekmény miatt a sértettek nyolc napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedtek, más személy élete, testi épsége nem került közvetlen veszélybe. Az ügyészség végrehajtandó fegyházat kért a minősített emberölési kísérlettel vádolt anyukára.

Fotók: rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik