Belföld

Megint hízott egyet Mészáros Lőrinc üzleti világa

Az Opus Global Nyrt. közvetett tulajdonában álló R-Kord Építőipari Kft. megszerezte a korábban 60 százalékban tulajdonolt R-Kord Network Kft. további 40 százalékát kitevő üzletrészét, így befolyásának mértéke 100 százalékra emelkedett – írja az mfor.hu.

A cikk felidézi, hogy az R-Kord 2019. december 19-én alakult, a cégbíróság 2020. január 2-án jegyezte be, a Mészáros-birodalom felcsúti székhelyére. A 3 millió forintos törzstőke 60 százalékát a Mészáros Építőipari Holding Zrt. által tulajdonolt R-Kord Építőipari Kft. biztosította, míg a 40 százalékát a budaörsi illetőségű Zolmat Network Építő és Szolgáltató Kft., melynek tulajdonosa két magánszemély.

Az R-Kord Network fő tevékenységeként a vasútépítést jelölte meg: ez már a negyedik ilyen profilú Mészáros-vállalkozás, a V-Híd Zrt., az RM Internatinal Zrt. és az R-Kord Kft. után.

Kiemelt kép: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Mészáros Lőrinc, az Autohof Óbarok kamionos pihenőhely tulajdonosa és Tessely Zoltán miniszterelnöki biztos (b-j) a pihenőhely átadó ünnepségén az M1-es autópálya óbaroki lehajtója közelében 2018. december 7-én. A pihenőhelyen 124 kamionnak és 11 lakókocsinak tudnak helyet biztosítani. Ezen kívül 11 hűtőkamionnak és 4 túlméretes szerelvénynek. MTI/Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik