Belföld

Nyolc év fegyházat kértek a férfire, aki megverte és kirabolta 84 éves volt párját a távoltartás alatt

Nyolc év fegyházat kért a Fonyódi Járási Ügyészség arra a 63 éves férfira, aki fenyegette és megverte a nála több, mint húsz évvel idősebb volt párját. Az ajánlat azonban csak akkor áll, ha  a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással és más bűncselekményekkel vádolt férfi már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Az alkoholfüggő férfi 17 éve létesített élettársi kapcsolatot a 84 éves német asszonnyal amely tavaly megszakadt a férfi fokozódó italozása és agresszív viselkedése miatt. A veszekedések rendszeresek voltak köztük, ennek ellenére a férfi nem költözött el az idős asszony otthonából, hanem segített a ház körül, ezért a jövedelemmel nem rendelkező férfi megélhetését is az asszony biztosította a nyugdíjából.

Idén januárban az ittas férfi alkoholt követelt a tévét néző asszonytól. Az idős asszony azonban hiába válaszolt, a férfi ököllel homlokon ütötte. Az ütéstől az asszony elvesztette egyensúlyát és bal csuklójára esett, ami eltörött.

A bántalmazás miatt megelőző távoltartást rendelt el a bíróság a férfival szemben, de ő a magatartási szabályokat megszegve pár nap múlva felkereste az asszonyt azért, hogy pénzt szerezzen tőle italra. Az idős asszonyt ez alkalommal az ittas férfi veréssel fenyegette, amely hatására a nő átadta a nála lévő 18 ezer forintot a férfinek. Az ügyészség nyolc év fegyházat kért a letartóztatásban lévő férfire, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik