Belföld

Kásler Miklós elmondta véleményét a vasalódeszkás tanár esetéről

Újabb interjú jelent meg Kásler Miklóssal saját Facebook-oldalán, amelyben a minisztert megkérdezték, hogy mit gondol a makói testnevelő tanár esetéről.

Vasalódeszkás tornatanár: Ha tudtam volna, hogy ez lesz, bele se megyek
Nem akart sem harcos, sem médiaszereplő lenni Vezsenyi László, aki alig várja, hogy véget érjen a körülötte kialakult felhajtás. Elégtételt nem érez, és egyelőre azt sem tudja, hogy visszamehet-e tanítani szeptembertől.    

Mint ismert, Vezsenyi László az a tornatanár, aki márciusban feltöltött egy vicces videót arról, ahogy egy vasalódeszka segítségével oktatja az úszást karanténba kényszerült diákjainak. Ugyanakkor a tankerület vezetője nem díjazta a humort, és megalázó büntetéseket rótt ki Vezsenyire, aki írásbeli figyelmeztetést kapott, letiltották a tanításról, egyik napról a másikra megszűnt a kapcsolata a diákjaival; a digitális tananyagokat – amit tehát a gyerekek nem láthattak – viszont ugyanúgy minden nap megcsináltatták és elküldették vele, valamint felszólították, hogy tanulmányozza a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexét és a nemzeti alaptantervet. Csakhogy a túlbuzgó tankerületi vezető, Balázs József végül rosszul jött ki a történetből. Ombudsmani vizsgálat is indult az ügyben, melynek szokatlan módon rövid időn belül következményei is lettek: június 15-i hatállyal lemondott a Vezsenyi életét megkeserítő tankerületi vezető, Balázs József, és még az Emberi Erőforrások Minisztériuma is a tanár mellett foglalt állást.

Ehhez tette most a magáét hozzá Kásler, amikor azt mondta:

Én úgy gondolom, hogy a szárazföldi tengerész tipikus esete. Nyilván a testnevelő tanárt a jó szándék, a kreativitás vezette, de ilyen esetekben azért érdemes a veszélyérzettel is összehangolni az eseménysort.

Miniszteri percek 6. rész

Miniszteri percek 6. rész

Közzétette: Kásler Miklós – 2020. június 21., vasárnap

A koronavírus visszaszorulásával kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet Kásler, hogy a lakosoknak továbbra is be kell tartaniuk a személyes higiénia szabályait, kerülniük kell a tömegeket, és távolságot kell tartaniuk. „A halasztható beavatkozások elvégzése megindult” – tette hozzá, majd azt mondta:

az egészségügynek is vissza kell állnia a maga ritmusára.

Kiemelt kép: Marjai János /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik