Belföld

A CÖF George Floyd gyilkosára utalva említette Karácsony Gergelyt

A CÖF-CÖKA, szellemi honvédőink és fővárosunkat szerető polgáraink nem engedhetik, hogy Budapest főpolgármestere a Lánchíd nyakára térdeljen — ezeket a szavakat juttatta el az MTI-nek a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány.

A Fidesz-közeli szervezet közleményében úgy fogalmaz: az adófizetők pénzéből befolyt összegeket Karácsony Gergely büntetlenül nem vonhatja el a főváros kötelezettségeinek teljesítésétől, nem utalhatja politikai elvbarátai számlájára. Szerintük a „legnagyobb magyar építtette a Lánchidat, a legkisebb pedig most rombolva ócskavassá változtatja”.

Az elhasználódott zuglói polgármester nem munkál, csak politizál, nem alkot, nem teremt. Karácsony Gergely ront, pusztít és megsemmisít. Ha így folytatja, rövid időn belül elkerekezhet

— írják.

A nyakra térdelés George Floyd halálára utalhat: a 46 éves, fekete férfi rendőri brutalitás miatt vesztette életét Minneapolisban, május 25-én. A férival szemben erőszakosan léptek fel az intézkedő rendőrök, egyikük, Derek Chauvin több mint nyolc percen át térdelt az áldozat nyakán annak ellenére, hogy az szinte könyörögve azt mondta:

Nem kapok levegőt!

Nem ez az első eset, hogy Karácsony Gergelyt visszatetsző kontextusban, sértő történelmi párhuzamokkal kritizálják.

A Fidesz Budapesti szervezete Facebook-oldalán egy olyan képet jelentetett meg, amelyben Szálasi Ferenc feje helyére illesztették Karácsonyét.

Karácsonyra cserélte Szálasit a Fidesz egy fényképen
A fővárosi Fidesz posztolta a képet az oldalára.

Kiemelt kép: Mohos Márton/24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik