Belföld

Megköszönte a Brit Nagykövetség Karácsonynak, hogy lemosatta a Churchill-szobrot

Köszönjük szépen Karácsony Gergely főpolgármesternek a Churchill szobor megtisztítását, rendbetételét, amely így újra eredeti fényében, méltóságteljesen állíthat emléket az egykori brit miniszterelnöknek.

– ezt írta ki az Egyesült Királyság budapesti nagykövetsége a Facebookra.

Köszönjük szépen Karácsony Gergely főpolgármesternek a Churchill szobor megtisztítását, rendbetételét, amely így újra…

Közzétette: UK in Hungary – 2020. június 18., csütörtök

Az ügy előzménye, hogy ismeretlen kedden Winston Churchill budapesti, városligeti szobrára a NAZI, azaz náci, valamint a BLM (Black Lives Matter) feliratot fújta festékszóróval.

Karácsony azt írta ki az esettel kapcsolatban kedden:

Ma hajnalban valakik Winston Churchill városligeti szobrára azt firkálták: náci. És a Black Lives Matter mozgalom rövidítését. Súlyos tudatlanságról tanúskodó, konkrét és átvitt értelmű barbárságnak tartom ezt a tettet, azzal az államférfivel szemben különösen, akinek kulcsszerepe volt a nácik ellen vívott háborúban. Hallgassunk inkább magára Churchillre: „ha vitát nyitunk a múlt és a jelen között, felmerül annak a veszélye, hogy elveszünk a jövőben”.
Ma, általam nem ismert civilek már maguk is elkezdték lemosni a szobrot. Az eredeti állapotot kérésemre az FKF munkatársai állították vissza, köszönöm nekik a munkát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik