Belföld

Nem megy börtönbe a balotaszállási kutyakínzó

Felfüggesztett börtönre ítélték az asszonyt. A döntés nem jogerős.

A Csongrádi Járásbíróság első fokon tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönre ítélte a nőt, aki autója mögé kötötte, majd kilométereken át vonszolta kutyáját tavaly nyáron. Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-vel közölte, a bíróság állatkínzás bűntettében találta bűnösnek.

A nem jogerős ítélet szerint az asszony nagy testű, komondor jellegű kutyája tavaly augusztus 3-án – a vihartól félve – szökött el a nő balotaszállási tanyájáról. A vádlott két nap múlva a keresésére indult, meg is találta egy másik tanyán.

A balotaszállási asszony a kutya nyakörvére egy 120 centis bálamadzagot kötött, a másik végét a kocsi vonóhorgához rögzítette, majd az autóval kutyáját 2,7 kilométeren át, 20-30 km/órás sebességgel vontatva hazaindult. Az állat sokkos állapotba került. Vérkeringése összeomlott, tüdőödéma, szívmegállás, a vonszolás miatt kialakult sérülései okozták halálát.

Rendőrök menekítették ki a bíróságról a balotaszállási állatkínzót
Az ügyész hat hónap letöltendő börtönt kért a nőre, aki a kocsija mögé kötötte a kutyáját. A vádlottat dühös állatvédők várták.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Sosem látott sokkoló videó a balotaszállási kutyakínzásról
Végrehajtandó börtönt kért rá az ügyész.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik