Belföld

Álmentős videó: rémhírterjesztés miatt nyomozás indult

A Készenléti Rendőrség Kerületi Nyomozó Iroda rémhírterjesztés miatt folytat nyomozást azzal a videóval összefüggésben, amit az MSZP vasárnap tett közzé, és amiben Korózs Lajos, a párt országgyűlési képviselője egy magát mentősnek kiadó nővel beszélget, írja az Index.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden jelentette be, hogy rémhírterjesztés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz. A minisztérium szerint a videóban szereplő Németh Athináról kiderült, hogy sem az Országos Mentőszolgálat, sem a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, sem az Állami Egészségügyi Ellátóközpont nyilvántartásában nem szerepel, „sőt az általa megnevezett Szamaritánus Mentőszolgálat is határozottan cáfolta, hogy a hölgy valaha is dolgozott volna náluk”.

Németh Athina megnevezte munkahelyét, ahol közölték, hogy sosem alkalmazták az MSZP videójában szereplő nőt
Az AMS mentőszolgálat sem alkalmazta, mindössze annyit tudnak róla, hogy egy ismerőse révén szeretett volna náluk dolgozni.

Korózs az esettel kapcsolatban szerdán azt írta: az MSZP jóhiszeműen járt el”, azaz nem néztek utána, hogy kivel forgatnak, nem ellenőrizték, hogy a nő az-e, akinek mondja magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik