Belföld

Korózs Lajos elnézést kért az álmentős videó miatt, ami szerinte félrevezető lehetett

Facebookon tett nyilatkozatot Korózs Lajos MSZP-s képviselő, aki abban a videóban szerepelt, amelyben egy magát mentősnek kiadó nő, Németh Athina arról beszélt, hogy tíz, a kórházkiürítés során hazaküldött ápoltja közül kilenc meghalt.

Németh Athina megnevezte munkahelyét, ahol közölték, hogy sosem alkalmazták az MSZP videójában szereplő nőt
Az AMS mentőszolgálat sem alkalmazta, mindössze annyit tudnak róla, hogy egy ismerőse révén szeretett volna náluk dolgozni.

Korózs elmondta, hogy nem vonja vissza, hogy „elkerülhető emberi tragédiák következtek be az átgondolatlan kormányzati intézkedések miatt”. A képviselő felsorolta a hibás döntések között az egészségügyi alapellátás időleges szüneteltetését, és a kórházi ágyak felszabadítására tett utasítást.

„Anyám lelkileg összetört” – így megy a kórházak kiürítése
A koronavírus-járvány miatt a kórházi ágyak 60 százalékát fel kell szabadítani. Sok olvasónk számolt be arról, milyen nehéz helyzetbe kerültek beteg hozzátartozóik és ők is emiatt.

Az időközben törölt videóról azt mondta Korózs, hogy „az MSZP jóhiszeműen járt el”, azaz nem néztek utána, hogy kivel forgatnak, nem ellenőrizték, hogy a nő az-e, akinek mondja magát.

A videó levételéről az illusztrációnak használt vágóképek megtévesztő jellege miatt döntött az MSZP

– mondta a szocialista, azaz a pártnak az abban elhangzó dolgok ellen nincs kifogása.

Korózs azt mondta, hogy amennyiben Németh Athina nem az, akinek kiadta magát, akkor kárt okozott a közéletnek és az MSZP-nek, és ezért vállalnia kell a felelősséget.

Korózs Lajos elnézést kért a videóval esetleg megbántott mentősöktől, de szerinte bocsánatot Kásler Miklós miniszternek kell kérnie az elhunytak családtagjaitól.

Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik