Belföld

Tagadja bűnösségét a családi balhéba beleszóló vendéget nyakon szúró férfi

Két év – végrehajtásában 4 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte jogerősen a Szolnoki Törvényszék azt a férfit, aki nyakon szúrt egy családi vitába beleszóló férfit az öcsödi borozó előtt.

Az elkövető a kora esti órákban ment el az apjával és a testvérével iszogatni az egyik helyi borozóba. Este nyolc órára már mindannyian lerészegedtek, és olyan hangosan vitatkoztak egymással, hogy a pultos kiküldte őket a kocsmából.

A borozó előtt azonban tovább folytatták a civakodást. Az egyik vendég kiment dohányozni az épület elé, és beleszólt a vitába. A férfi ezután vele is perlekedni kezdett, ami odáig fajult, hogy kést rántott és nyakon, valamint vállon szúrta. A szúrás szerencsére elkerülte a férfi nyaki ütőerét, így csupán 8 napon belül gyógyuló, könnyebb sérüléseket okozott, azonban fennállt a reális lehetősége annak, hogy életveszélyes sérülést okozzon.

A Szolnoki Törvényszék sajtóosztálya megkeresésünkre azt közölte, hogy a férfi nem ismerte el a bűnösségét. A büntetővégzésben meghozott ítélet ellen azonban az ügyészhez és a védőjéhez hasonlóan már ő sem fellebbezett, így az jogerőre emelkedett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik