Belföld koronavírus

Állami felügyelet alá került a Kartonpack, nagyvonalú tiszteletdíjat szavaztak meg az új vezetőknek

Áprilisban állami felügyelet alá vonta a kormány a debreceni székhelyű Kartonpack Nyrt.-t. Az állami tulajdonjogot gyakorlása Juhász Edit, kormánybiztos feladata lett, aki a cég számlái felett is átvette az irányítást, emellett az akkor  megjelent kormányrendelet lehetőséget biztosított arra is, hogy szükség esetén a cég vezetőségét visszahívja, a képviseletre jogosultak jogait felfüggessze vagy korlátozza. A kormánybiztos ezt villámgyorsan megtette: visszahívta tisztségükből a társaság valamennyi igazgatósági tagját, felügyelőbizottsági tagjait, valamint auditbizottsági tagjait.

A kormánybiztos a társaság igazgatóságának elnökeként és vezérigazgatójaként határozatlan időtartamra Uszkay-Boiskó Sándort, az MFB korábbi igazgatósági tagját, az igazgatóság tagjainak pedig Hutiray Gyula Árpád egykori fideszes önkormányzati képviselőt, Vass Viktóriát, Jakab Lászlót és Macsinszky Lászlót, a Fidesz tagját, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. felügyelő bizottságának tagját nevezte ki.

A Mfor.hu most megnézte, hogy a kinevezett új vezetők mekkora tiszteletdíjat kapnak. A BÉT honlapjára feltöltött tájékoztatás szerint Uszkay-Boiskó bruttó 600 ezer forintot kap, de ennél többet vihet haza hó elején, mivel egyúttal ő a társaság vezérigazgatója ismeretlen bérezés mellett. A további négy igazgatósági fejenként havi bruttó 500 ezer forint tiszteletdíjat kap.

A lap hozzáteszi: a nagyvonalú tiszteletdíjak már csak azért is meglepőek, mert a társaság a 2019-es évét 2,5 milliárd forint árbevétel mellett alig valamivel több mint 8 millió forint nyereséggel zárta. A cég állami felügyelete legkésőbb augusztus 15-én megszűnik.

Kiemelt kép: MTI/MTVA

Ajánlott videó

Olvasói sztorik