Gazdaság

Jelentős visszaesés a Kartonpacknál

A Kartonpak Dobozipari Rt. az elmúlt évben nem konszolidáltan két millió forint adózott nyereséget ért el, 97 százalékkal kevesebbet, mint 2004-ben, egy egyszeri tételnek köszönhetően - közölte a társaság szombaton a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Kartonpack részvényeit a K+H bróker-üggyel kapcsolatban a Pesti Központi Kerületi Bíróság tavaly júliusban zár alá helyezte. A 101 millió forint jegyzett tőkéjű és 881 millió forint saját tőkével rendelkező debreceni cég részvényeinek 62 százalékát a Britton Capital and Consulting Kft., 30 százalékát a Britton Interinvest LLC, nyolc százalékát a Deutsche Balaton AG birtokolja.

A magyar számviteli szabályok szerint készült, nem konszolidált 2005. évi gyorsjelentés szerint a társaság árbevétele 10 százalékkal 1,031 milliárd forintra csökkent. Ezen belül a belföldi értékesítés 11 százalékkal volt kevesebb mint egy évvel korábban, 884 millió forintot tett ki. Az export négy százalékkal 148 millió forintra mérséklődött.

A költségek közül csak a személyi jellegű kifizetések nőttek 13 százalékkal, a többi költség döntően tíz százalékot meghaladó mértékben csökkent. Így az üzemi szintű nyereség 58 millió forint volt, három százalékkal több a bázisnál. Ezt 63 millió forint pénzügyi veszteség rontotta, amihez a dorogi Novoprint 42 százalékának eladása 60 millió forint veszteséggel járult hozzá.

A társaság mérlegének főösszege az év végén 1,173 milliárd forint volt, négy százalékkal kisebb, mint egy évvel korábban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik