Belföld

Vádat emeltek a 15 éves fiút összeverő egri biztonsági őrök ellen

Garázdaság miatt emelt vádat az Egri Járási ügyészség azzal a két biztonsági őrrel szemben, akik egy harmadik társukkal összevertek egy 15 éves fiút az egri Uránia Moziban tartott afterpartyn.

A 2018 október 13-án éjjelre meghirdetett rendezvény előtt a kamasz nevelőapja telefonon megkereste az este folyamán ott dolgozó, általa személyesen ismert biztonsági őrt, és megkérte, hogy figyelje és óvja a gyermekét és a barátnőjét a buliban. Az I. rendű vádlott ezt meg is ígérte, mert ismerte a fiút.

A kora hajnali órákban a résztvevők villódzó fények mellett táncoltak a teremben, amikor két 20 év körüli fiatal leszólította a kamasz barátnőjét a parketten, amit a fiú nehezményezett. Ebből szóváltás alakult ki, mely odáig fajult, hogy a lányt lekérő egyik fiatal – a III. rendű vádlott – ököllel nekiesett srácnak, akinek a szemüvegét is eltörte az ütéseivel.

A verekedésbe rövid időn belül többen is beavatkoztak, ezért a bántalmazott fiú barátnője segítségül hívta azt a biztonsági őrt, akit megkért az apja, hogy figyeljen oda rá. Az őr egy kollégájával a helyszínre sietett, ahol az utóbbi férfi a sötétben egy gyakorlott fojtó mozdulattal földre vitte a fiút, akit ebben a helyzetben a társa többször megütött.

A fiatalkorú ellenállt, rugdosódott, próbált védekezni, amivel végképp maga ellen hangolta az ismerősét. Mindez oda vezetett, hogy a két vagyonőr végül együttes erővel rángatta ki a fiatalt a teremből az előtérbe, ahol a védelmét korábban elvállaló biztonsági őr hangosan kiabált vele, miközben többször is pofon ütötte.

Az Egri Járási Ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a biztonsági őrökkel szemben felfüggesztett szabadságvesztést, illetve elzárás büntetést szabjon ki, emellett mindkettőjüket határozott időre tiltsa el a nyilvános rendezvényeken a személy- és vagyonőri foglalkozás gyakorlásától. A harmadik elkövetőre közérdekű munkavégzés elrendelésére tettek indítványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik