Belföld

Furcsa Trianon-ügy miatt hagyta ott a Jobbikot egy aktivista tagja

Lemondott a Jobbikban betöltött pozícióiról Vágási Pál, a párt Elek városában működő volt választókerületi munkatársa. A politikai aktivista, Jobbik-tag Vágási azért döntött így, mert szerinte a párt értékrendjébe nem fért bele, hogy a település öt helyszínen felfestette a járdára: „Trianon 1920. 06. 04.” – írja a Magyar Nemzet.

A napilap így rekonstruálta Vágási Facebook-posztjai alapján.

  1. Vágási csütörtökön emlékező „aszfaltmintát” helyezett el a város központjában.  „A feliratok felfestését követő másnap Szelezsán György polgármester úr telefonon keresett meg, majd ezt követően megállapodtunk, hogy június 5-én eltávolítom a feliratokat” – írta az aktivista.
  2. Ezután Szombaton újra posztolt, mégpedig azt, hogy idő előtt megkezdte a feliratok eltávolítását.
  3. Vasárnap pedig egészen felgyorsultak az események Vágásinál. Ebben a posztjában már azt írta, hibát követett el, ezért távozik a Jobbikból. „Senkiben sem szerettem volna megbotránkoztatást kelteni, vagy városunkat ezzel megrongálni, sem másokat hasonlóra biztatni” – írta, majd bejelentette, hogy tettével rossz fényt vetett a Jobbik Magyarországért Mozgalomra, amely „nem egy következmények nélküli párt”, és a Jobbikban betöltött minden posztjáról lemondott.

Kiemelt kép: Csanádi Márton /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik