Belföld

Letartóztatták a gyulai gyilkossággal gyanúsított 18 éves fiút

A Békés Megyei Főügyészség több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt kezdeményezte annak a 18 éves R. Róbertnek a letartóztatását, aki vasárnap hajnalban egy embert megölt, egy másikat pedig megsebesített Gyulán.

A rendészeti középiskolába járó 18 éves fiú a barátjával szórakozott az ominózus éjszaka Gyulán, majd onnan hazatérve egy kést vett magához, és visszaindult a belvárosba. Lakóhelyétől néhány házra találkozott egy 27 éves férfival, akit eddig tisztázatlan okból többször megszúrt a nála lévő késsel. A férfi a helyszínen életét vesztette.

A fiú nem akarta, hogy a helyszínre siető barátja értesíteni tudja a mentőket, ezért őt is megtámadta, s egy 4 cm-es függőleges irányú metszett sebet ejtett az arcán. A megkéselt 17 éves fiú a támadást követően futva menekült a gyanúsított elől, aki szintén futva követte őt, majd a fiú beugrott az egyik lakóház udvarára, és elbújt a támadója elől. R. Róbert 10-20 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ha beigazolódik a bűnössége.

A fiatal letartóztatásának kezdeményezésére azért került sor, mert az elkövetés után szökést kísérelt meg, továbbá a magas büntetési tétel miatt tartani lehet attól, hogy szabadlábon a hatóságok számára elérhetetlenné válna. De megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon a sértettet és az ügy más tanúit befolyásolná, valamint annak a veszélye is fennáll, hogy a megkísérelt cselekményt véghezvinné. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója egyetértett a főügyészség indítványával, és elrendelte a fiatal letartóztatását.

Értesüléseink szerint a gyilkossággal gyanúsított 18 éves fiú nem élt panasszal a gyanúsítás ellen és vallomást tett a kihallgatása során.

Fotók: rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik