Belföld

20 kg marihuánát dugott el a fülkében egy szerb kamionos

Különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az ellen a szerb kamionsofőrrel szemben, aki a vezetőfülkében elrejtve 20 kg marihuánát hozott be az országba. Őrölt kávéval próbálták elfedni a kábítószer jellegzetes szagát, de a vámvizsgálaton így is lebukott.

A szerb férfi tavaly szeptemberben Szerbiában, egy újvidéki kávézóban megállapodott egy ismereten személlyel, hogy marihuánát tartalmazó csomagokat szállít Magyarországon keresztül Németországba. Terveik szerint a sofőrnek a kábítószert az egyik német autópálya kamionos pihenőhelyén kellett volna átadnia a csomagokért jelentkező személynek. A kamionos csomagonként 300 euró ellenében vállalta a küldetést.

Két nap múlva a sofőr egy újvidéki áruházi parkolóban átvett 3 darab, kábítószert tartalmazó csomagokkal teli utazótáskát, majd a kamionnal útnak indult. Az utazótáskákban összesen 20 csomag, fóliával körbetekert kábítószer volt, amiket a férfi a kamion vezetőfülkéjében a párnájában, valamint a fekhely alatt, a gyárilag kialakított tárolórekeszekben és az oldalfalak borítása mögött rejtett el.

Éjfél körül ért a magyar határra, ahol belépéskor csak egy személyes poggyászt jelentett be. Bár a lebukás elkerülése érdekében a csomagolás nejlon rétegei közé darált kávét tettek, a vámvizsgálat során a rejtekhelyekről mind a 20 csomag kábítószer előkerült. A lefoglalt növényi törmelékek kábítószer tartalma meghaladta a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

Fotó: rendőrség

Ajánlott videó

Olvasói sztorik