Belföld

Részleges beismerő vallomást tett a 88 éves férfit agyonverő pándi fiatal

Részleges beismerő vallomást tett az a 25 és pándi férfi, aki lapátnyéllel verte agyon 88 éves jótevőjét tavaly márciusban. Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője megkeresésünkre közölte, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és más bűncselekményekkel vádolt férfi ténybelileg elismerte a bűncselekmény elkövetését. Azt állította, hogy nem akarta megölni az idős férfit, azért bántalmazta, mert elborult az agya.

Az elkövető rendkívül szegényes körülmények között élt, és évek óta végzett házkörüli munkákat az idős férfinál és az élettársánál, akik emellett ennivalóval segítették őt. Ennek ellenére a férfi többször is meglopta őket, ami miatt több eljárás is folyt ellene.

Az egyik ilyen eljárás miatt az elkövető megharagudott az idős férfire, és meg akarta verni. Ezért éjszaka elment a házukhoz, majd a padláson keresztül behatolt a lakótérbe. Miután bejutott betört a hálószobába, az alvó nyugdíjas párra támadt. Egy lapáttal legalább harmincszor megütötte a zajra felébredő férfit, és vállon szúrta.

Az eszméletét vesztő férfi után a felébredő nőre támadt, akit először megütött, majd „szexuális cselekményre akart rávenni”. Miután a nő ezt visszautasította, a férfi magához vette a ház kulcsait és a férfi mobiltelefonját, majd távozott a helyszínről.

Az idős asszony kéztörést és arcsérülést, míg a férfi több testtájékon is csonttörést valamint szúrt sérülést is elszenvedett. Az idős férfi a kórházba szállítását követően belehalt sérüléseibe.

A Pest Megyei Főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés, és aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés, kifosztás és magánlaksértés miatt emelt vádat a fiú ellen.

A pándi fiatalt elmegyógyintézetbe vitték a bűncselekményt követően, de azóta kiengedték és átszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe. Úgy tudjuk, hogy az elmeorvosi szakvélemények szerint mentális problémái vannak, ám nem olyan fokúak, hogy gátolták volna a cselekménye súlyának felmérésében és kizárná a büntethetőségét.

Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet (Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézet, elmegyógyintézet, )
Elmegyógyintézetbe vitték a pándi nyugdíjast lapátnyéllel agyonverő fiút
A fiú már korábban is fenyegette az idős férfit, hogy megöli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik