Belföld

Elmegy az áldozatok temetésére a Deák téri gyilkos anyja

Titokban szeretné leróni kegyeletét a Deák téri kettős gyilkosság áldozatainak temetésén a két fiút leszúró férfi anyja, írja a Bors.

Édesanyja szerint nem agresszív, csak drogfogyasztó a Deák téri gyilkosságokkal gyanúsított fia
Nem árulja el a rendőrség, hogy kábítószer hatása alatt álltak-e a tömegverekedésben részt vevő fiatalok.

A késelő fiú, a gyilkosság napján a 18. születésnapját ünneplő Cs. Krisztián édesanyja teljesen összetört.

Szonja a lap megkeresésére arról beszélt,

az biztos, hogy nem mi neveltük a férjemmel gyilkosnak. Van még rajta kívül négy gyermekünk, róluk is gondoskodnunk kell, miközben Kriszt sem hagyhatjuk magára. Hiába próbáltam az előzetes letartóztatásban meglátogatni, még nem engednek be hozzá. Az én testem, az én vérem, ezért érzem a lelkét. Biztos vagyok benne, hogy megbánta, amit tett. Osztozom a gyászolók fájdalmában, ezért a családom és Krisztián nevében szeretnék kimenni a fiúk temetésére.

A nő hozzátette, úgy érzi, virágot kell vinnie a két áldozat sírjára, de ezt inkognitóban teszi, mert fél, hogy meglincselik.

Szonja azt is elmondta, fia két társát, J. Dánielt és Marcellt is jól ismeri, hiszen gyermekével együtt nőttek fel.

Az egyikük talán még érettségizett is, mert az apjuk szorgalmazta, hogy tanuljanak. Viszonylag jómódú családból származnak. Ikertestvérek, én pedig örültem, hogy a fiam velük barátkozott. Rengeteget játszottak együtt, mindent megosztottak egymással

– magyarázta.

A Blikknek az egyik rokon azt mondta, a gyilkos fiút az utca nevelte fel, de verekedni egyáltalán nem tudott, sőt, kifejezetten béna volt.

Azért volt nála a bicska, mert attól erősnek érezte magát. Úgy tudom, a bandában volt a példaképe, azért szúrta le a két srácot, mert bizonyítani akart neki

– mondta.

Az egyik áldozatot, Gergőt a családján és barátain kívül a szerelme, Bogi is gyászolja. A tragikus sorsú fiú tudta, hogy a barátnője félti a pesti éjszakától, ezért azon a végzetes hajnalon sms-t írt neki, hogy már hazament, otthon van. A lap szerint Gergő nem akarta, hogy Bogi aggódjon érte, inkább füllentett egyet, hogy megnyugtassa őt.

Mint arról korábban beszámoltunk, két nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiúkból álló tízfős társaság csapott össze egymással péntek hajnalban a belvárosban. A velük lévő három lány megpróbálta szétválasztani a verekedőket, de nem jártak sikerrel. A rendőrök pár percen belül a helyszínre értek, de addigra már többen is elfutottak. Egy 16 éves és egy 21 éves fiatal olyan súlyos szúrt sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Cs. Krisztiánt több emberen elkövetett emberöléssel, míg két barátját J. Marcellt és J. Dánielt felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsították meg. Cs. Krisztián először írásban beismerte a bűnösségét a rendőrségen, majd visszavonta a korábbi vallomását a bíróságon. Az ikrek, J. Dániel és J. Marcell ténybeli beismerő vallomást tettek a kihallgatása során. A három fiatal letartóztatásban várja a további büntetőeljárást.

Letartóztatták a Deák téri gyilkosságok gyanúsítottjait: visszavonta a rendőrségi vallomását Cs. Krisztián
Ikerpár segítette a két fiatallal végző 18 éves fiút. Ők fenntartották a ténybeli beismerő vallomásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik