Belföld

Elfogták a Deák téri kettős gyilkossággal gyanúsított Cs. Krisztiánt – videóval

A Nyugatinál fogták el a rendőrök azt a 18 éves fiút, akit azzal gyanúsítanak, hogy halálra késelt két fiatalt péntek hajnalban Budapesten, a Deák téren. A BRFK péntek délutáni sajtótájékoztatóján kiderültek a hajnali verekedésnek és a kettős gyilkosságnak a részletei.

Gál Sándor, a BRFK életvédelmi osztályának vezetője elmondta, hogy két nagyrészt büntetett előéletű, 16 és 23 év közötti fiúkból álló  tízfős társaság csapott össze egymással. A velük lévő három lány megpróbálta a verekedőket szétválasztani, de nem jártak sikerrel. A rendőrök pár percen belül a helyszínre értek, ahonnan addigra már több verekedő is elfutott. A helyszínen két úttesten fekvő embert találtak, egy 16 éves és egy 21 éves fiatal férfit, akiknek olyan súlyos szúrt sérülései voltak, hogy már nem lehetett segíteni rajtuk. A két elhunyt fiún kívül más nem sérült meg a balhé során.

A gyilkosságokkal gyanúsított Cs. Krisztiánt a Nyugati téren fogták el. Kiderült, hogy tegnap töltötte be a 18. születésnapját, s ezt ünnepelte éjszaka a barátaival. Ő a késelést követően elfutott a helyszínről, és menekülés közben eldobta a kést. A nyomozók a bűncselekmény helyszínétől 300 méterre egy kocsi alatt találták meg. Megállapították, hogy a kés eredetileg nem is az övé, hanem a vele lévő egyik fiúé volt. Az alezredes elmondása szerint az ilyen társaságoknál bevett szokás, hogy cserélgetik egymás között a kést. A másik társaság tagjainál semmilyen szúró vagy vágó eszköz nem volt az összetűzés során.

Felmerült, hogy valamilyen korábbi konfliktus miatt esett-e egymásnak a két társaság, de nem, mindannyian más-más okból tartózkodtak a helyszínen. A büntetett előéletű 18 éves fiút több emberen elkövetett emberöléssel, míg két társát felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsították meg. A sértetti társaság tagjai közül senkit nem vettek őrizetbe.

Kiemelt kép: Mihádák Zoltán /MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik