Belföld

Cirkusz helyett kenyeret! Nyugdíjasok a tűzijáték ellen

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa elvárja, hogy a kormány ne szórja el az adófizetők pénzét.

A kormány augusztus 20-án minden idők leglátványosabb és legdrágább hazai ünnepségét tervezi megrendezni. A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) tagszervezeteivel együtt tiltakozik méregdrága augusztusi tűzijáték ellen.

Közleményük szerint felhívták tagjaik figyelmét, hogy a kormány nem vette tekintetbe sem a tömegrendezvények járványveszély miatti kockázatát, sem azt a tényt, hogy a pénzre máshol lenne szükség.

A NYUSZET szerint az elmúlt hónapokban munkanélkülivé vált, illetve az élelmiszerek kiugró árnövekedése miatt kétségbeejtő helyzetbe jutott szegényeken, főleg az alacsony nyugdíjból élőkön kellene segíteni.

Cirkusz helyett kenyeret!

Ezért a NYUSZET felszólította szervezeteit, hogy saját tagjaik és tagszervezeteik körében terjesszék: csatlakozzanak személyenkénti aláírással az „aHang” által indított petícióhoz:

Azt természetesen a NYUSZET is úgy gondolja, hogy az államalapító Szent István király ünnepéről megfelelő keretek között meg kell emlékezni. Ugyanakkor ez nem jelentheti azt, hogy a „kenyér helyett cirkuszt a népnek” gondolat jegyében ilyen és hasonló célokra szórják el az adófizetők pénzét.

A NYUSZET elvárja a kormánytól, hogy az ország dolgozó lakossága által megtermelt központosított jövedelmet a magyar állampolgárok szükségletei szerint, észszerűen használja fel.

Kiemelt kép: Bielik István /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik