Belföld

Koponyatöréssel vitték kórházba a belvárosban kötekedő bajai férfit

Életveszélyt okozó testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy kamaszfiú ellen, mert úgy megvert egy kötekedő részeget Baján, hogy koponyatörést szenvedett.

A tini tavaly április közepén éjjel érkezett a barátaival Baja központjába, majd gyalog elindultak egy pizzéria felé. A városközpontban volt a  férfi is, aki a nap során folyamatosan italozott, így estére már erősen ittas volt, az utcán táncolt és inzultálta a járókelőket.

Mikor az enyhén ittas fiatal és barátai összetalálkoztak a részeg férfival, az trágár módon „beszólt” a fiatalkorú vádlottnak. Miután a kamasz is visszaszólt neki, majdnem összeugrottak, de a fiú barátai szétválasztották őket. A kamasz és társai folytatták az útjukat, de a részeg követte őket. A szóváltás folytatódott és egy rövid ütésváltás is történt, de a többiek ismét szétválasztották őket.

Ezután a fiú és társai bementek a pizzériába, majd amikor újra kijöttek az utcára, a részeg ökölvívó állásba helyezkedve verekedni hívta a fiút. Ekkor a fiú odalépett hozzá és adott neki két pofont, majd rúgott is felé, de a többiek újra közbeléptek. Később a részeg férfi ismét megindult a kamasz felé, nekitámadtak egymásnak, ami során a fiú úgy megütötte ököllel, hogy hanyatt esett az utca kövezetén.

A férfit a járókelők emelték fel a földről és értesítették a mentőszolgálatot, akik kórházba szállították. A kötekedő férfi az ütések és az elesés miatt koponyaalapi törést és más fejsérüléseket szenvedett, amelyek 8 napon túl gyógyultak. A bántalmazás miatt életveszélyes sérülések is kialakulhattak volna, ezek elmaradása csak a véletlennek köszönhető.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a fiatalra, és azt hogy rendeljék el a pártfogó felügyeletét.

Kiemelt kép: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik