Belföld

Fő utcai tragédia: megtagadta a vallomást a 17 éves fiúnak és barátainak drogot adó díler

Megtagadta a vallomást a gyanúsítotti kihallgatása során az a 24 éves M. C. Renátó, akit azzal gyanúsítanak, hogy kábítószert adott azoknak a Fő utcában bulizó fiataloknak, amely egyik tagja kiugrott a második emeletről vasárnapra virradó éjjel – tudta meg a 24.hu.

A megalapozott gyanú szerint Renátó delta-9-THC, amfetamin és LSD hatóanyag-tartalmú anyagokat adott át a Kálvária téren az érettségi vizsga megünneplését tervező társaságnak. A drog hatása alatt álló 17 éves érdi fiú egy idő után zavarttá, és agresszívvá vált a buliban. Bútorokat tört össze, és összefüggéstelenül beszélt. Ezt követően betört egy üvegajtót, amellyel önmagát is megsebezte. Társai megpróbálták ellátni a sérülését, majd mentőt hívtak hozzá.

Később a fiú az egyik nyitott ablakon át megpróbált fellépni az ablakpárkányra, ebben azonban megakadályozta az egyik lány, a fiú azonban kitépte magát a szorításából, majd átrohant a másik szobába és kiugrott a nyitott ablakon. A fiút a mentők kórházba vitték, állapota azóta is válságos.

A Kálvária térnél lakó dílert kábítószer-kereskedelemmel, barátnőjét a 21 éves B. Eliza Viktóriát pedig kábítószer-birtoklással gyanúsították meg. Mivel megalapozottan feltehető, hogy a díler a szabadlábon hagyása esetén megszökne, vagy jogellenesen befolyásolná a bizonyítást és hasonló bűncselekményt követne el, ezért a kerületi ügyészség indítványozta a letartóztatását. Erről a nyomozási bíró várhatóan szombaton dönt majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!