Belföld

Drog hatása alatt állt a Fő utcai lakásból kiugró 17 éves fiú

Kábítószer hatása alatt állt az a 17 éves fiú, aki vasárnapra virradó éjjel kiugrott Budapesten egy Fő utcai lakás ablakából – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság felderítő főosztályának vezetője csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Balotai Attila elmondta, hogy a fiú állapota továbbra is válságos. Hozzátette, a rendőrség csütörtök délelőtt elfogta azt a 25 éves dílert, akitől a bulizó fiatalok vették a drogot.

Az öt kaposvári és egy érdi fiatal egy balatoni nyaralóban határozta el, hogy Budapestre mennek bulizni. Ehhez az interneten kibéreltek egy Fő utcai lakást, a társaság egyik tagja pedig kábítószert rendelt egy ismerősén keresztül, amit át is vett a Kálvin téren. A buliban csatlakozott hozzájuk egy érdi valamint három budapesti fiatal is.

A 17 éves érdi fiú egy idő után zavarttá, és agresszívvá vált. Bútorokat tört össze, és összefüggéstelenül beszélt. Ezt követően betört egy üvegajtót, amellyel önmagát is megsebezte. Társai megpróbálták ellátni a sérülését és mentőt hívtak hozzá.

Később a fiú az egyik nyitott ablakon át megpróbált fellépni az ablakpárkányra, ebben azonban megakadályozta az egyik lány, a fiú azonban kitépte magát a szorításából, majd átrohant a másik szobába és kiugrott a nyitott ablakon. A fiút a mentők kórházba vitték, állapota azóta is életveszélyes, válságos.

Balotai elmondta, hogy a lakásból öt fiatalt állítottak elő, a teszt négyüknél is igazolta a droghasználatot, vizeletükből thc- és amfetamin-származékot, illetve -hatóanyagot mutattak ki.  Őket kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozás során sikerült azonosítani és elfogni azt Kálvária téren lakó dílert is, akitől a fiatalok vették a drogot.

M. C. Renátót kábítószer-kereskedelem, barátnőjét a 21 éves B. Eliza Viktóriát pedig kábítószer-birtoklás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Kihallgatásukat követően a 25 éves dílert a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezik a letetartóztatását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik